Informační a navigační systém začne v Liberci fungovat příští rok

11.11.2017 16:54

Zastupiteli města Liberce bylo v září schváleno čerpání dotace na projekt „Parkovací informační a navigační systém v Liberci“. Na jaře se začne dynamický informační systém parkování v Liberci realizovat.

Informační a navigační systém začne v Liberci fungovat příští rok
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Doba realizace a vyhodnocení zadávacího řízení je předpokládána v délce pěti měsíců. Zahájení prací je tedy předpokládáno od 1. dubna 2018. Radní na úterním zasedání schválili finanční a realizační plán,“ vysvětluje náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Navigační systém zlepší informovanost o aktuálních parkovacích místech v širším centru města. S ohledem na stávající roztroušenost samotných parkovišť v centru, s častým umístěním mimo dohlednost z hlavních dopravních tahů, dochází zejména ve špičkových dopravních hodinách k zaplnění parkovišť.

Cílem projektu je praktické vybudování dynamického informačního systému parkování v centru Liberce. Navigační panely s informací o volných parkovacích místech navedou řidiče přímo na volné místo. „Obecně se předpokládá v rámci dynamického značení využití LED technologie s možností udání informace: VOLNO (včetně možného počtu volných parkovacích míst) x OBSAZENO x MIMO PROVOZ,“ uzavírá náměstek Tomáš Kysela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …