Ivančice: Nemocnice koupí nový ultrazvuk na gynekologii díky daru od města

11.06.2018 11:30

Město Ivančice schválilo dar ivančické nemocnici ve výši 850 000 Kč na nákup ultrazvukového přístroje na oddělení gynekologie.

Ivančice: Nemocnice koupí nový ultrazvuk na gynekologii díky daru od města
Foto: jizni-morava.info
Popisek: Ivančice

„Tento ultrazvukový přístroj nahradí stávající, již zastaralý, přístroj, který je v současné době odstavený a nahrazený zapůjčeným přístrojem,” sdělil ředitel ivančické nemocnice Jaromír Hrubeš. Na oddělení se provádí standardní ultrazvuková vyšetření adnominální a vaginální sondou, a to při přijmu, kontrolách a v ústavní pohotovostní službě. Přístroj bude využíván 24 hodin každý den v týdnu.

„Jsme velmi rádi, že máme v našem městě porodnici s dobrým jménem a snažíme se ji podporovat. V minulosti jsme ji podpořili částkou tři sta tisíc na vybudování přijímací ordinace. Chceme, aby měly maminky kompletní servis a nemusely jezdit jinam,“ shrnul starosta Ivančic Milan Buček.

Zároveň dodává, že připravují oslovení okolních obcí s žádostí o dar pro ivančickou nemocnici. Jihomoravský kraj doplácí na provoz nemocnice ročně 20 milionů korun. Starosta Buček poukazuje na nesmyslnost úhradové vyhlášky, protože kvůli ní dostávají malé nemocnice za stejné výkony méně peněz než fakultní. „Chceme mít u nás nemocnici a tak se snažíme pomoci s financováním, i když to není naše primární role,“ povzdechl si starosta Buček. Pevně věří, že okolní obce pomohou s příspěvkem pro ivančickou nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…