Jablonec děkuje svým olympionikům

26.02.2014 17:44

Ne stovky, ale tisíce lidí zaplnily v úterý večer v Jablonci nad Nisou náměstí před radnicí, aby přivítaly úspěšné jablonecké olympioniky. Statutární město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s biatlonovým klubem SKP Kornspitz Jablonec připravilo velkolepé uvítání.

Jablonec děkuje svým olympionikům
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Nechyběla ohňová show ani ohňostroj odpalovaný z balkonu radnice. Sportovci na pódium přicházeli za zvuků písně We are the Champions špalírem, který vytvořili kluci a holky z biatlonového oddílu.

Ti drželi zapálené louče a nad hlavami všech vybuchovala barevná světla ohňostroje. Po úvodním jásotu se náměstím nesla česká státní hymna, aby dotáhla slavnostní atmosféru k naprosté dokonalosti.

Olympioniky a jejich příznivce přivítal primátor Petr Beitl a každému ze sportovců předal květinu a stříbrnou medaili, kterou pro tuto příležitost vyrazila Česká mincovna. V programu vystoupili i další jablonečtí olympionici – vítězové olympiády ve sborovém zpěvu 2012. Pěvecký sbor Iuventus, Gaude! vyzpíval svou radost ze sportovních úspěchů na schodech radnice. Cestu na náměstí si nenašli jen Jablonečané, ale i lidé z okolních města a vesnic. Přijel dokonce i autobus obdivovatelů z Pelhřimova. Lidem na náměstí primátor Beitl, velký sportovní fanoušek, osobně rozdával placky s obrázkem Gabriely Soukalové a Jaroslava Soukupa. Kdo měl štěstí, placku získal.

Při autogramiádě, která následovala po rozhovorech na pódiu, se strhl boj o místa. Městští strážníci a organizátoři s obtížemi drželi dav, aby nevtrhl na jeviště. Všichni chtěli podpis, všichni chtěli pozdravit své oblíbené sportovce. Sportovci, kteří se, jak se na profesionály sluší, ochotně podepisovali a usmívali téměř dvě hodiny, byli právem unavení. Nejen z podpisů, ale především ze sportovního a emočního vypětí a dlouhé cestě ze Soči.

Jablonec přivítal vedle medailistů Gabriely Soukalové, Veroniky Vítkové a Jaroslava Soukupa také další biatlonisty Evu Puskarčíkovou, Jitku Landovou Leu Johanidesovou, Tomáše Krupčíka, Michala Krčmáře, jejich trenéry Ondru Rybáře a Jindru Šikolu a na pódiu se smála i boulařka Nikola Sudová.

Jablonec děkuje svým olympionikům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…