Jablonec nad Nisou: Akademie seniorů dospěla ke konci 4. cyklu

23.11.2018 9:16

Akademie seniorů v Jablonci nad Nisou dospěla ke konci svého 4. cyklu. Slavnostní zakončení třetího a zároveň posledního semestru se konalo ve středu odpoledne v obřadní síni jablonecké radnice. Vzdělávání seniorů město Jablonec nad Nisou prostřednictvím Centra sociálních služeb (CSS) podporuje už několik let.

Jablonec nad Nisou: Akademie seniorů dospěla ke konci 4. cyklu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Senioři se vzdělávají v oblasti zdraví a zdravého životního stylu, informačních technologií, práva, bezpečnosti i psychologie. „Jednotlivé cykly rámcově vždy předem projednává Rada starších, kapacitu bez potíží naplníme, o akademii je vždy velký zájem,“ prozrazuje Lukáš Frydrych z CSS a dodává, že se jedná o volnočasou aktivitu, která je díky podpoře města pro seniory zcela zdarma.

Třísemestrální cyklus svých seniorských studií zakončilo 40 žen a dva muži. Do pomyslných školních lavic poprvé zasedli na jaře 2017, kdy je čekal semestr na téma bezpečí seniorů. Na podzim loňského roku měli akademici pauzu a do školy se vrátili opět na jaře 2018 a pak letos v září.

Absolventské šály Akademie seniorů, květiny a malé dárečky jim předali náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek a ředitelka CSS Naďa Jozífková.

„Děkuji vám, že využíváte možností, které vám statutární město Jablonec nabízí. Gratuluji vám k vašemu elánu a přeji vám do dalšího vzdělávání hodně zdraví a sil,“ řekl akademikům David Mánek, pro něhož to zároveň byla premiéra v nové roli představitele města.

Slavnostní okamžik podtrhlo vystoupení pozounistů z místní základní umělecké školy a na závěr zazněla studentská hymna Gaudeamus igitur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…