Jablonec nad Nisou: Dobrovolníci uklízeli les v Břízkách

09.10.2021 18:01

V září pracovali dobrovolníci ze společnosti BENTELER Automotive, s.r.o., v městském lese. Svou prací ušetřili městu zhruba 10 tis. korun a z lesa vysbírali více jak 300 kilogramů odpadu.

Jablonec nad Nisou: Dobrovolníci uklízeli les v Břízkách
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Společnost Benteler ČR, s. r. o., oslovila jablonecký magistrát s tím, že by ráda uspořádala tzv. Social Event pro své zaměstnance, kterým by je chtěla motivovat mimo jiné také k vyššímu zájmu o životní prostředí.

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí
A tak v září 25 zaměstnanců společnosti, někteří společně i se svými rodinami, vyrazilo ve stejných tričkách pomáhat lesu. 

„Sešli jsme se v 8 hodin v ulici Sportovní, mezi první a druhou přehradou. K práci jsem vybral městské lesy v Břízkách,“ říká Michal Šarbort z oddělení správy veřejné zeleně jabloneckého magistrátu, který dobrovolníkům nejprve představil svou práci a pak jim řekl pár slov o lese, kterému se chystali pomoci. 

„Rozdělili jsme se na dvě skupiny, ženy s dětmi šly od lyžařského kolečka směrem k Tajvanu a sbíraly odpadky. Druhá skupina deseti mužů ožínala stromky a vyřezávala nežádoucí dřeviny na pasece za hotelem Břízky,“ popisuje Šarbort. 

Z vymezené části lesa dobrovolníci vysbírali 320 kilogramů odpadu, ožínáním a vyřezáváním plevelných dřevin ušetřili statutárnímu městu Jablonec zhruba 10 tisíc korun. „Pracovalo se asi do 13 hodin odpoledne a příjemnou tečkou pro všechny pak byly opečené buřty na veřejném městském ohništi na Tajvaně,“ uzavírá Michal Šarbort.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…