Jablonec nad Nisou: Dvojice nových městských vyhlášek má být hlavně prevencí

05.11.2021 12:18 | Tisková zpráva

Statutární město Jablonec nad Nisou má dvě nové obecně závazné vyhlášky. Jedna se týká pití alkoholu na veřejnosti, ta druhů reguluje hlučné činnosti.

Jablonec nad Nisou: Dvojice nových městských vyhlášek má být hlavně prevencí
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Nová Obecně závazná vyhláška (OZV) o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství změnila a doplnila tu původní. „Změna spočívá v doplnění dalších lokalit, kde je zakázané pití alkoholu. Nově na základě podnětu Osadního výboru Šumava a Jablonecké Paseky je ve vyhlášce doplněný park u Paseckého náměstí, o doplnění Lesoparku Žižkův vrch zase požádala městské policie. Na obou místech alkohol vzbuzuje nežádoucí chování a vyvolává další negativní jevy,“ konstatuje jablonecký primátor Jiří Čeřovský a dodává: „Máme za to, že zákaz pití alkoholu v uvedených lokalitách zlepší současný stav veřejného pořádku, městská policie tak dostane do ruky účinný nástroj k prevenci i represi.“

Vydáním OZV o regulaci hlučných činností reaguje město na současný celospolečenský jev, kterým je obtěžovaní obyvatel ve městě hlasitou hudbou a hlukem z mobilních telefonů či jiných zdrojů. Účelem vyhlášky je zejména prevence. „Pokud hluk přesáhne určitou hranici vyváženosti mezi společenským soužitím, dobrými mravy a garantovaným právem svobodně se určitým způsobem chovat, pak je vyhláška také nástrojem použitelným k sankci,“ připomíná primátor Čeřovský.

Do budoucna je možné vyhlášku doplnit také o regulaci dalších hlučných zařízení, jako je například práce se sekačkou, pilou či křovinořezem v určitých časech v době pracovního klidu, o sobotách apod. Do této doby Jablonec nad Nisou podobnou vyhlášku neměl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…