Jablonec nad Nisou: Hasičská zbrojnice nově odolá mrazu

25.10.2020 8:36

Stavební proměnou by měla projít kokonínská hasičská zbrojnice na základě projektu Zodolnění hasičské zbrojnice JSDHO Kokonín, na který Jablonec získal dotaci z evropských fondů i státního rozpočtu.

Jablonec nad Nisou: Hasičská zbrojnice nově odolá mrazu
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Realizovat by se mělo příští rok, celkové náklady jsou odhadnuté na 3,4 mil. korun, dotace z EU a státního rozpočtu přesahuje 3 mil. korun a město by se mělo podílet částkou necelých 341 tisíc korun.

„Cílem projektu je, jak říká jeho název, zodolnění stanice IZS pro řešení mimořádných událostí, tzn. zvláště při sněhových kalamitách, které mají negativní dopad na infrastrukturu dopravy, průmyslu, obytné i veřejné budovy a tím na život obyvatel,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček. Realizace je plánovaná na příští rok, celkové náklady jsou 3,4 mil. korun, příspěvek z EU činí 85 %, což je 2,9 mil. Kč, stát přispěje 5 % a spoluúčast města je 10 %, tedy necelých 341 tisíc korun.

Projekt řeší stavbu a stavební úpravu vnějších prostor požární zbrojnice i její vybavení. „Provedené úpravy zajistí podmínky pro rychlý výjezd jednotky,“ vysvětluje vedoucí oddělení dotačního Iveta Habadová. Kokonínská hasičská zbrojnice získá zateplenou fasádu včetně nových vrat, vstupních dveří a některých oken. Hasiči budou mít větší šatnu, kde si budou moci po zásahu usušit oděv. Rozšíří se také nástupní plocha před zbrojnicí. „Budovu je nutné vybavit záložním zdrojem elektrické energie pro akceschopnost jednotky při výpadku dodávek elektřiny,“ dodává náměstek Roubíček. Projekt zodolnění hasičské zbrojnice se začal připravovat už v roce 2016 a o dotaci město žádalo o rok později z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) – STANICE IZS. „Ačkoli byl projekt vyhodnocen kladně, tak kvůli malé alokaci finančních prostředků byl zařazen do zásobníku těch náhradních,“ uzavírá Iveta Habadová.

Projekt je spoulufinancován z EU z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…