Jablonec nad Nisou: Hřbitovní bude uzavřená do konce října

28.08.2021 9:50 | Tisková zpráva

Od pátku 27. srpna je úplně uzavřená ulice Hřbitovní od křižovatky s ulicí Nemocniční po zadní vstup do nemocnice. Uzavírka kvůli 1. etapě rekonstrukce ulice, parkoviště u ulice Stavbařů a vybudování nového chodníku potrvá do konce října, celkové náklady jsou vyčíslené na 11,2 mil. korun včetně DPH.

Jablonec nad Nisou: Hřbitovní bude uzavřená do konce října
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

V ulici Hřbitovní se začalo pracovat v červenci, původně se však počítalo s uzavírkou částečnou, vždy jeden jízdní pruh. „Když jsme však do komunikace vstoupili, ukázalo se, že její stav je horší, než jsme předpokládali. Naším cílem je kvalitně obnovená komunikace s chodníkem a veřejným osvětlením, do které nebudeme muset dlouhou dobu zasahovat, to se však nedá udělat při částečné uzavírce. Proto jsme nakonec přistoupili k uzavírce úplně,“ komentuje stav náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Stavba je rozdělená do dvou etap a dvou let, celkové náklady činí 11 184 tis. korun včetně DPH. Objízdná trasa není značená, vede obousměrně ulicemi Polní, Na Roli.

„Výsledkem dvouleté stavební činnosti bude kromě zrekonstruované ulice také nový chodník a parkoviště a dvě autobusové zastávky. Součástí projektu je také rekonstrukce veřejného osvětlení v ulicích Hřbitovní a 28. října, které bude tvořit 17 stožárů s 19 svítícími body,“ popisuje změny Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby s tím, že pokácené stromy nahradí osm nových listnáčů.

Změny na linkách MHD č. 103 a 116 platné od 27. 8. do 31. 10.

Od pátku 27. srpne do konce října se kvůli úplné uzavírce části ulice Hřbitovní upravuje provoz na linkách MHD č. 103 a 116.

Linka č. 103 (směr Horní Proseč – Autobusové nádraží – Paseky): ze zastávky Na Roli pokračuje ulicí Rýnovická – Riegrova (zde náhradní zastávka Nemocnice umístěná v kopci směrem k hlavnímu vchodu do nemocnice) – Žitná – Petra Bezruče – 28. října (zde náhradní zastávka Nemocniční za křižovatkou s ulicí Petra Bezruče), stávající zastávka Nemocniční je přesunutá o 150 m směrem k centru města – Rýnovická a dále po své aktuální trase. Linka ve směru z Horní Proseče do Pasek vynechává zastávky Urnový háj a Koloniál. V opačném směru je provoz linky zajištěn bez omezení po stávající trase.

Linka č. 116 (Rýnovice, Želivského – Autobusové nádraží – Nádraží Jablonecké Paseky a zpět): ze zastávky Na Roli pokračuje ulicí Rýnovická do zastávek Nemocnice a Petra Bezruče, v ulici 28. října se napojuje na svoji stávající trasu. V opačném směru taktéž zastavuje na zastávkách Petra Bezruče a Nemocnice. Linka obousměrně vynechává zastávky Urnový háj, Koloniál a Nemocniční.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…