Jablonec nad Nisou: K ochraně školek se spojily obě bezpečnostní složky

09.05.2021 8:36

Policie ČR i Městská policie Jablonec nad Nisou vyzvala mateřské školy v pátek 7. května k obezřetnosti, omezení vycházek a her na školních zahradách. Obě bezpečnostní složky se spojily k ochraně školských zařízení. Důvodem je anonymní výhrůžka napadení nespecifikované školky.

Jablonec nad Nisou: K ochraně školek se spojily obě bezpečnostní složky
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Od rána policisté monitorují situaci kolem a ve školkách a budou v této činnosti pokračovat po dobu nezbytně nutnou,“ prohlásil plukovník Pavel Langr, ředitel Územního odboru PČR Jablonec nad Nisou.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

„Na preventivních opatřeních jsme se domluvili se státní policií už ve čtvrtek odpoledne, informovali jsme všechny ředitelky a vedení města. Naši strážníci, kteří ráno jsou obvykle u přechodů, se přesunuli ke školkám, kde budeme působit i během dne tak, aby bylo strážníky vidět a aby jejich přítomnost přispěla ke zklidnění situace,“ doplnil ředitel Městské policie Jablonec nad Nisou Michal Švarc.
Pátek 7. května je pro strážníky a policii v Jablonci složitý, neboť je čeká ještě zabezpečení fotbalového utkání na Střelnici, protože v souvislosti s pozvolna se rozvolňujícími opatřeními může na lavičky v hlediště usednout kolem tří stovek diváků. Utkání Jablonec n. N. – Teplice začíná v 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…