Jablonec nad Nisou: Kaufland umožní rychlé dobití elektromobilů

29.06.2018 9:15

Vybrané lokality řetězce Kaufland po celé České republice postupně nabízejí svým zákazníkům možnost rychlého dobití elektromobilu během nákupu.

Jablonec nad Nisou: Kaufland umožní rychlé dobití elektromobilů
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Po nedávných instalacích v Kuřimi, Hodoníně a Kolíně zahájila dnes provoz stanice v Jablonci nad Nisou. Stalo se tak u příležitosti otevření modernizované prodejny Kaufland. Elektromobilita Skupiny ČEZ plánuje během následujících dvou let vybudovat v lokalitách Kaufland dalších několik desítek těchto zařízení.

Nákupní řetězec Kaufland ve spolupráci s Elektromobilitou Skupiny ČEZ postupně vybavuje své vybrané lokality rychlodobíjecími stojany umožňujícími většině elektromobilů dobít 80 % kapacity baterií za cca 20-30 minut. Stanice fungují i v režimu tzv. normálního AC dobíjení (dobije elektromobil v řádu hodin), které Kaufland nabízí svým zákazníkům bezplatně. V první vlně vzniká ve vybraných nových a zmodernizovaných nákupních lokacích vždy minimálně jedna stanice. Poslední zprovozněná stanice je k dispozici v areálu Kaufland v Jablonci nad Nisou.

„Elektromobily jsou stále oblíbenější alternativou vůči klasickým autům. Instalace dobíjecích stanic na parkovištích u našich prodejen je proto přirozenou cestou jak i našim zákazníkům umožnit pohodlnější cestování. Rádi bychom proto ještě letos pokračovali instalacemi v dalších lokalitách po celé České republice,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

„V nákupních řetězcích lidé tráví desítky minut a současně je zde přirozené zázemí pro řidiče. Jde tedy o místa ideální k dobíjení elektromobilů. Síť lokalit Kaufland je pro naše záměry zajímavá i díky svému celorepublikovému pokrytí. Trendem posledních let se navíc stává rychlé dobíjení umožňující řidičům po krátkém přerušení pokračovat v jízdě,“ uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

V České republice je aktuálně registrováno zhruba 2000 elektromobilů. Jen loni přibylo 400 vozů na elektrický pohon, letos zatím více než 270. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…