Jablonec nad Nisou: Komunikace, hřiště a zeleň v ulicích Jeronýmova a Vysoká

21.02.2023 11:11 | Tisková zpráva

Jablonečtí zastupitelé schválili zahájení 1. etapy projektu regenerace sídliště Šumava, konkrétně ulice Jeronýmovy a části ulice Vysoká. Předpokládaná hodnota zakázky je necelých 28 milionů korun.

Jablonec nad Nisou: Komunikace, hřiště a zeleň v ulicích Jeronýmova a Vysoká
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Jde o rekonstrukci komunikace a chodníků včetně tech nových v ulici Jeronýmova a části ulice Vysoká a o rekonstrukci víceúčelového hřiště v ulici Spojovací. 

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí
Nedílnou součástí projektu je řešení zeleně,“ říká jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík s tím, že nový povrch získá i ulice Jeronýmova: „Sice tam byl nedávno nový položený, ale ten byl pouze provizorní kvůli zimní údržbě, dlouho by tedy nevydržel. Po rekonstrukcí bude komunikace opravená a rozšířená tak, aby zde vznikla nová parkovací stání a zaparkovaná auta nebudou bránit průjezdům vozů IZS.“

Právě oblast ulice Jeronýmova je tou nekritičtější a nejproblematičtější částí sídliště jak z pohledu dopravní obslužnosti a parkování, tak vzhledem k zanedbanosti silnice, chodníků, schodišť, kontejnerových stání i zeleně. „U zdejších panelových domů navíc není žádné vybavení pro volný čas dětí a dospělých. Proto je zde navržené dětské hřiště pro nejmenší a workoutové hřiště pro dospělé doplněné lavičkami. Návrh vzešel z několika setkání s občany,“ připomíná Jakub Chuchlík.

V 1. etapě ve zmíněné lokalitě kromě nově odvodněných parkovacích stání a opravených komunikací vzniknou opěrné zdi, dětské a workoutové hřiště, opravená nebo nová budou schodiště, rekonstrukcí projde veřejné osvětlení, víceúčelové hřiště v ulici Spojovací a kontejnerová stání. „Kvůli stavbě bude nutné pokácet nevhodnou či nezdravou zeleň, tu, která zůstane, ošetřit a vysadit novou. Poté se umístí nový mobiliář,“ dodává náměstek Chuchlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…