Jablonec nad Nisou: Korejskou bude průjezd bezpečnější

06.09.2019 6:32

Město prostřednictvím jabloneckých technických služeb provádí opravu vozovky v ulici Korejská. Ke konci září bude na této komunikaci opraveno vodorovné dopravní značení, které řidičům zpřehlední průjezd křižovatkami a zároveň dojde k navýšení parkovacích míst v centru města, a to celkem o celkem 26 míst.

Jablonec nad Nisou: Korejskou bude průjezd bezpečnější
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Stávající vodorovné dopravní značení bylo některými řidiči využíváno nesprávným způsobem a následně docházelo ke vzniku nepřehledných a nebezpečných dopravních situací. „V ulici Korejská se zruší často kritizované řadící pruhy před komunikacemi, které silnici příčně protínají. Vzhledem k dopravní intenzitě není historické dopravní značení aktuální. Proto jsme přistoupili ke změně vodorovného dopravního značení a tím i k navýšení o 26 parkovacích míst,“ informuje vedoucí technického odboru Pavel Kozák a dodává, že město tím zároveň reaguje na potřebu obyvatel, kteří parkují v centru města.

„Po úpravě vodorovného znační dojde ke zlepšení rozhledových poměrů v křižovatkách s ulicí Korejská, a tím se zvýší bezpečnost silničního provozu. Parkování je v oblasti jednosměrného provozu navrženo tak, aby řidiči vozidel měli co nejlepší rozhled,“ upřesňuje pověřený vedoucí oddělení správy komunikací Martin Černý s tím, že na křižovatce s ulicí Máchova dojde k posunutí "stop čáry.“

Součástí nového značení budou i vyhrazená stání pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientací dle platných norem a předpisů. V místech, kde je v současné době problém zastavit nebo zaparkovat vozidlo, chce město zajisti bezproblémový vjezd či výjezd k soukromým pozemkům, tzn. na zahrady a do garáží. To vše s ohledem na průjezd hasičské techniky nebo vozidel na svoz odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…