Jablonec nad Nisou: Křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů se ještě na několik dní otevře

03.09.2019 11:37

V pondělí 2. září došlo k uzavření křižovatky jabloneckých ulic Poštovní a Budovatelů s tím, že budou zahájeny plánované rekonstrukce inženýrských sítí a stavba dešťové kanalizace. Nakonec ale stavební práce, rekonstrukci splaškové kanalizace, zahájí pouze Severočeská vodárenská společnost (SVS). Auta křižovatkou mohou dočasně projíždět, pro autobusy a tramvaj platí výlukový režim.

Jablonec nad Nisou: Křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů se ještě na několik dní otevře
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Moc se všem omlouváme za komplikace. Na vině je odvolání proti rozhodnutí o stavebním povolení, které přišlo zcela účelově těsně před vypršením termínu, do kdy mohlo být podáno, tedy v pátek odpoledne. Dozvěděli jsme se o něm prakticky až dnes ráno, kdy už bylo vše připravené,“ vysvětluje náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík.

Letos se proto uskuteční pouze rekonstrukce splaškové kanalizace. Práce na dešťové kanalizaci začnou až na jaře. „V praxi to představuje úpravu harmonogramu stavebních prací. Stavba dešťové kanalizace proběhne ve zkráceném čase, což zkomplikuje život v dané lokalitě,“ zdůrazňuje Jakub Chuchlík.

Náměstek zároveň dodává, že se obyvatelé ulic okolo křižovatky stali rukojmími skupiny Jablonečanů, která se prostřednictvím odvolání rozhodla překazit záměr prodloužit tramvaj až do centra. „To je ale úplně jiný projekt, navíc není ani města, ale Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce. Chtěli jsme pouze oba projekty načasovat tak, aby stavba pro obyvatele a návštěvníky Jablonce představovala co nejmenší zátěž,“ doplňuje Chuchlík.

Zástupci města s autory odvolání v minulosti individuálně jednali a hledali optimální řešení pro obě strany. Město o plánované stavbě informovalo občany prostřednictvím Jabloneckého měsíčníku
a dalších médií, internetu i sociálních sítí. Uspořádalo rovněž setkání s občany.

„K rekonstrukci sítí a ke stavbě dešťové kanalizace musí dojít bez ohledu na to, jestli jednou tramvaj pojede až do centra nebo ne. Inženýrské sítě jsou v těchto místech v dezolátním stavu a oddělení dešťové kanalizace od splaškové je s ohledem na hospodaření s vodou nevyhnutelné,“ uzavírá Jakub Chuchlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…