Jablonec nad Nisou: Memorandem obce deklarují spolupráci při řešení MHD

19.10.2019 9:41

Dne 17. 10. 1995 založily Bedřichov, Janov nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Lučany nad Nisou, Pulečný a Rychnov u Jablonce nad Nisou dobrovolné sdružení obcí pod názvem Dopravní sdružení obcí Jablonecka (DSOJ). 1. 6. 2001 k DSOJ přistoupila Nová Ves nad Nisou. Dne 14. 10. 2019 uzavřely obce Memorandum o pokračování vzájemné spolupráce při zajištění dopravní obslužnosti veřejnou hromadnou dopravou v členských obcí DSOJ i v následujících letech.

Jablonec nad Nisou: Memorandem obce deklarují spolupráci při řešení MHD
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Dopravní sdružení obcí Jablonecka již 24 let objednává provoz městské hromadné dopravy na Jablonecku. „Díky spolupráci sedmi obcí a Libereckého kraje, při zajišťování dopravní obslužnosti je systém veřejné dopravy v Jablonci nad Nisou a okolí velmi dobře zabezpečen a svým rozsahem provozu a poskytovanou kvalitou výrazně převyšuje systémy MHD v okresním měřítku. Spokojenost cestujících se dlouhodobě pohybuje nad 90 procenty,“ konstatuje ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Dne 14. 10. 2019 (téměř na den výročí založení DSOJ) uzavřely obce Memorandum o pokračování vzájemné spolupráce při zajištění dopravní obslužnosti veřejnou hromadnou dopravou v územních obvodech členských obcí Dopravního sdružení obcí Jablonecka i v následujících letech. „Tím obce deklarují zájem na pokračování spolupráce při zajištění dopravní obslužnosti svého území veřejnou hromadnou dopravou a zachování současného rozsahu dopravní obslužnosti,“ potvrzuje starosta Rychnova u Jablonce nad Nisou Tomáš Levinský a dodává, že cílem vzájemné spolupráce je zabezpečit pro občany regionu kvalitní, bezpečnou a moderní veřejnou dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…