Jablonec nad Nisou: Městem jezdí strážníci na kolech

03.07.2019 16:01

V Jablonci o prázdninách jezdí strážníci na kolech. Hlavním cílem cyklohlídek je především přehrada a její okolí, sídliště Šumava a Rýnovice.

Jablonec nad Nisou: Městem jezdí strážníci na kolech
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Právě léto, příliv turistů a prázdninové dění si vyžaduje zvýšený dohled nad pořádkem ve městě. Proto Městská policie Jablonec nad Nisou vyslala do ulic a k přehradě cyklohlídky, které dohlíží na pořádek i dopravu. „Strážníci na kolech sledují zejména lokality Mšena, a to především okolí vodní nádrže, Šumavy a Rýnovic. Kromě běžných úkolů strážníci zaměřují svoji pozornost na rybáře i volné pobíhání psů, řádné používání cyklostezek a stezek pro pěší v souladu se silničním zákonem,“ říká ředitel MP Roman Šípek s tím, že cyklohlídky budou také kontrolovat povinnou výbavu kol i jak nosí děti a mládež povinnou helmu. 

„Zhruba v polovině července také MP plánuje u přehrady tradiční celodenní preventivní akci Kolo, a to ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti LK. I při ní kontrolujeme povinnou výbavu kol i povinné nošení helmy,“ doplňuje Miloslav Lejsek z Oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…