Jablonec nad Nisou: Městem jezdí strážníci na kolech

03.07.2019 16:01

V Jablonci o prázdninách jezdí strážníci na kolech. Hlavním cílem cyklohlídek je především přehrada a její okolí, sídliště Šumava a Rýnovice.

Jablonec nad Nisou: Městem jezdí strážníci na kolech
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Právě léto, příliv turistů a prázdninové dění si vyžaduje zvýšený dohled nad pořádkem ve městě. Proto Městská policie Jablonec nad Nisou vyslala do ulic a k přehradě cyklohlídky, které dohlíží na pořádek i dopravu. „Strážníci na kolech sledují zejména lokality Mšena, a to především okolí vodní nádrže, Šumavy a Rýnovic. Kromě běžných úkolů strážníci zaměřují svoji pozornost na rybáře i volné pobíhání psů, řádné používání cyklostezek a stezek pro pěší v souladu se silničním zákonem,“ říká ředitel MP Roman Šípek s tím, že cyklohlídky budou také kontrolovat povinnou výbavu kol i jak nosí děti a mládež povinnou helmu. 

„Zhruba v polovině července také MP plánuje u přehrady tradiční celodenní preventivní akci Kolo, a to ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti LK. I při ní kontrolujeme povinnou výbavu kol i povinné nošení helmy,“ doplňuje Miloslav Lejsek z Oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…