Jablonec nad Nisou: Město chce jednat s ŘSD o zkrácení uzavírek

10.02.2020 13:39

Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD) plánuje zahájit rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn 2. března s tím, že od konce března bude kompletně uzavřena silnice I/65 od stavby po Rychnov u Jablonce nad Nisou. Tento stav by měl trvat do července 2022. S délkou uzavírky nesouhlasí Liberecký kraj. K tomuto požadavku se připojuje také Jablonec nad Nisou.

Jablonec nad Nisou: Město chce jednat s ŘSD o zkrácení uzavírek
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Podle ŘSD by objízdné trasy měly vést po silnicích I. třídy, konkrétně po silnici I/35 do Liberce, pak po nové rychlostní komunikaci a ulicí Československé armády do Jablonce. Druhá varianta vede z Turnova po silnici I/10 do Tanvaldu a po I/14 do Jablonce nad Nisou. Rada města se rozhodla podpořit jednání o maximálním zkrácení doby stavby. „Město Jablonec chápe nutnost úpravy nebezpečné křižovatky, ale připojujeme se důrazně k požadavku Libereckého kraje na maximální zkrácení doby výstavby,“ komentuje rozhodnutí jablonecké rady náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že stejně jako Liberecký kraj město požaduje, aby stavební práce probíhaly ve dvousměnném provozu v režimu 16 hodin a 7 dní v týdnu. Dopravu v Jablonci totiž budou komplikovat také uzavírky spojené s dalšími stavbami ve městě, jejichž investory jsou kraj, město i stát.

„Chceme ještě v průběhu 1. čtvrtletí společně se zástupci dotčených měst a kraje projednat s ŘSD možné návrhy na zkrácení plánované uzavírky,“ pokračuje primátor Jiří Čeřovský.

Rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn přijde ŘSD na více jak 400 milionů korun a jejím výsledkem má být bezpečnější křížení silnic I/35 a I/65. Podle aktuálního návrhu ŘSD rekonstrukce začne 2. března 2020 částečným omezením provozu na silnici I/35 v úseku Liberec – Hodkovice nad Mohelkou, sjezd i nájezd na silnici I/65 směr Jablonec nad Nisou se úplně uzavře 30. března 2020.

Investiční stavby v Jablonci nad Nisou v roce 2020:

  • rekonstrukce sítí v ulici Budovatelů, Anenské náměstí (úplná uzavírka: březen-září 2020, investor Jablonec nad Nisou)
  • výstavba okružní křižovatky Ostrý roh v Rýnovicích (investor LK)
  • částečná uzavírka v ulici Podhorská (předpoklad do 30. 6. 2020, investor LK)
  • rekonstrukce ulice V Aleji (únor-červenec 2020, investor Jablonec nad Nisou)
  • oprava mostu U Balvanu přes železniční trať (částečná uzavírka, 2. polovina roku 2020, investor ŘSD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…