Jablonec nad Nisou: Město hospodaří v rozpočtovém provizoriu

29.12.2019 18:10

Zastupitelé schválili rozpočtové provizorium, podle kterého se bude řídit hospodaření města do schválení nového rozpočtu pro rok 2020. Ten budou zastupitelé projednávat v únoru příštího roku, do té doby bude město hospodařit dle pravidel rozpočtového provizoria.

Jablonec nad Nisou: Město hospodaří v rozpočtovém provizoriu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Do doby schválení rozpočtu na rok 2020 budou maximální měsíční neinvestiční výdaje jednotlivých odborů ve stanovené výši, investiční se budou čerpat dle uzavřených smluv a do schválení rozpočtu se nebudou zahajovat nové investiční akce. Limit na čerpání neinvestičních výdajů je odvozený od zhruba jedné dvanáctiny upraveného rozpočtu na rok 2019,“ konstatuje náměstek primátora pro ekonomiku Milan Kouřil.

Pokud nebude rozpočet schválený do konce roku předcházejícího, řídí se hospodaření města pravidly rozpočtového provizoria. V těchto pravidlech jsou přesně stanovené maximální limity měsíčních neinvestičních výdajů pro jednotlivé odbory magistrátu, příspěvkových organizací a dalších právnických osob financovaných z rozpočtu města. Tato praxe platí v Jablonci už 26 let. „Magistrát a městská policie tak po dobu rozpočtového provizoria mohou celkem utratit maximálně 75 milionů na neinvestiční výdaje měsíčně. Tento limit vychází z upraveného rozpočtu roku 2019 a ze skutečného čerpání v lednu a únoru roku 2018 a 2019,“ uvádí vedoucí odboru ekonomiky Renata Vítová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…