Jablonec nad Nisou: Město plné tónů zahájí císař

02.05.2017 12:28

Jablonec nad Nisou se bude v průběhu léta prezentovat už třetím ročníkem festivalu Město plné tónů, a to od poloviny května do poloviny září. Opět přiveze do města mnoho dobré hudby i divadla. Nabitý program na teplá letní odpoledne i večery bude jistě lákavý jak pro Jablonečany, tak pro návštěvníky města.

Jablonec nad Nisou: Město plné tónů zahájí císař
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V tomto roce festival Město plné tónů (MPT) zahájí v městském divadle slavnostní představení Noc na Karlštejně v provedení Městského divadla Brno. Inscenace slavného muzikálu Karla Svobody, Zdeňka Podskalského, Jiřího Štaidla a Eduarda Krečmara na motivy veselohry Jaroslava Vrchlického měla v Brně premiéru 22. června 2014. V hlavních rolích císaře Karla IV. hostuje Jaroslav Matějka, královnu Elišku alternují Ivana Vaňková a Hana Holišová.

Lepší sezení před radnicí

Festival zachová již prověřené schéma odpoledních a večerních setkání s uměním. Středy na Mírovém náměstí proběhnou do prázdnin v režii základní umělecké školy, prázdninové taktovky se ujme městské divadlo. Čtvrtky na letní scéně a neděle v Tyršově parku dramaturgicky zaštítí Eurocentrum Jablonec. Novinkou bude větší komfort při sledování koncertů na Mírovém náměstí.

Posluchači středeční hodinky na Mírovém náměstí už nebudou muset při poslechu stát. Dosud mohli využívat lavičky na náměstí nebo schody před radnicí, další variantou byly zahrádky místních restaurací. „Schody však letos nebude možné využívat, protože se bude pokračovat v opravách radnice. K sezení proto na náměstí nabídneme křesílka před pódiem, která obvykle využívá Eurocentrum v Tyršově parku,“ vysvětluje Kocourková.

Letos zahájení festivalu padlo na muzikál. Noc na Karlštejně je krásný muzikál, svěží, optimistický. V té hudbě je možné hledat i povzbuzení, nejde jen sledovat tragická zobrazení života. Program festivalu MPT mnoho různých žánrů, může si tak vybrat opravdu každý. Řada koncertů bude s velmi malými nebo dokonce žádnými finančními nároky na návštěvníky, což přináší možnost ochutnat i hudbu, kterou zatím záměrně nevyhledávali. Moc si přeji, aby se festival Město plné tónů vydařil.

Aktuální informace o festivalu

Zdárný průběh koncertů a představení v plenéru může zhatit špatné počasí, pro některé z nich je připravená i mokrá varianta. Aby nikomu neuniklo, kdy plánovaný pořad začíná, zda je, či není, zda se nezměnilo místo, kde se odehrává, k tomu budou opět sloužit kromě plakátů také webové stránky festivalu (ZDE) a stejnojmenný facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…