Jablonec nad Nisou: Město podpoří projekty žáků, kteří neuspěli v soutěži Lepší místo pro školy

28.02.2019 9:15

Zapojili se do soutěže Lepší místo pro školy, ale 50 tisíc korun na realizaci svých projektů nevyhráli. Náměstek pro oblast humanitní David Mánek si proto žáky ze ZŠ Arbesova, Kokonín, Liberecká, Pasířská a Rýnovická pozval na magistrát, aby společně našli způsob, jak jejich nápady na zlepšení svých škol zafinancovat. Město na realizaci každého projektu přispěje 10 až 20 tisíc korun, zbytek si žáci obstarají sami.

Jablonec nad Nisou: Město podpoří projekty žáků, kteří neuspěli v soutěži Lepší místo pro školy
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Originální a dobře zpracované byly nejen dva vítězné nápady, ale také ty ostatní. Byla by škoda, kdyby projekty skončily v šuplíku, a proto jsme se rozhodli je alespoň zčásti finančně podpořit,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek a dodává: „Zbytek peněz si ale musí děti s pomocí učitelů zajistit samy, z čehož strach vůbec nemám, protože možností z úst dětí na setkání padalo velmi mnoho.“

Žáci chtějí získat další peníze na realizaci svých projektů například prostřednictvím aukce výtvarných děl, burzy nepotřebných věcí, pořádáním výtvarných dílniček v rámci slavností školy nebo například kampaně na sociálních sítích. Finanční podporu už jim rovněž přislíbili rodiče a vedení škol. O konkrétní výši podpory každého projektu ze strany města bude rozhodovat městská rada.

„Projekty žáků jsou velice nadčasové. Pokud se jim je podaří zrealizovat, což věřím, že se podaří, budou je moci využívat i děti, které se zasednout do školních lavic teprve chystají. V tom vidím hlavní přínos celé akce. Pro žáky je to ale také skvělá příležitost, jak získat do života cenné zkušenosti, kdy se musí spolehnout především sami na sebe,“ dodává David Mánek.

Den „D“, finále projektu Lepší místo pro školy se konal 30. ledna 2019 v jabloneckém Eurocentru. Dva vítězné projekty získaly na vlastní realizaci po 50 tisících korunách. Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…