Jablonec nad Nisou: Na Paseckém náměstí se chystá obnova parku

24.03.2021 17:57

Do konce března se pokácí tisy v parčíku na Paseckém náměstí. Tím bude zahájena revitalizace parku, který je zařazený do zásobníku projektů MA21.

Jablonec nad Nisou: Na Paseckém náměstí se chystá obnova parku
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Kácení je povolené pouze v období vegetačního klidu, proto proběhne nyní, i když zahájení vlastní revitalizace je plánované na srpen až září.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

„Obnova parku se bude týkat cestní sítě a ošetření stromů, součástí budou také nové záhony s keři a trvalkami. Instalovaná bude nová informační tabule a mobiliář. O podobu textu na tabuli se postará Osadní výbor Šumava a Jablonecké Paseky,“ říká vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová.

Osadní výbor, který dal podnět k obnově území, se vyjadřuje také k podobě projektu. „Až vše doladíme s projektantkou i členy osadního výboru, může být projekt dokončený. Pak vybereme dodavatele a začneme s realizací. Tím, že se odstraní velké překážky v podobě tisů od chodníku směrem do parku, prostor se opticky zvětší, prosvětlí a bude opět vidět také zdejší památník,“ připomíná Gaislerová. Obnova parku by neměla překročit částku půl milionu korun, přičemž sto tisíc korun by mělo plynout z participativního rozpočtu.

Projekt Zlepšení strategického řízení a plánování udržitelného rozvoje v Jablonci nad Nisou je spolufinancován z EU z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…