Jablonec nad Nisou: Na led vyjedou hokejisté v polovině srpna

04.07.2020 13:01

Nejen nouzový stav trápí ekonomiku sportovišť, vrásku na čele vyvolává vedení města také technický stav jednotlivých sportovních zařízení v Jablonci nad Nisou. Podle původního plánu měla být ledová plocha v městském zimním stadionu už na začátku srpna. S konečnou platností však bude moci začít hokejová příprava 13. srpna.

Jablonec nad Nisou: Na led vyjedou hokejisté v polovině srpna
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Své služby definitivně vypověděla řídící jednotka na zimním stadionu, která je potřebná k ledování. Proto jsme se rozhodli zakoupit novou,“ říká ekonomický náměstek Milan Kouřil. Nová vyjde na 333 tisíc korun včetně montáže, ale zvýší bezpečnost provozu ledování i ušetří finance. „Nebude totiž nutná čtyřiadvacetihodinová obsluha personálu, počítač bude všechny hodnoty hlídat sám,“ dodává Kouřil s tím, že práce na instalaci nové řídící jednotky v tuto chvíli intenzivně pokračují a o týden odložený termín ledování ohrožený není.

Přestože město musí v současné době šetřit, neboť se objevují první dopady výpadku příjmů po koronavirové krizi, chce zachovat služby, které svým obyvatelům nabízí, v nezměněném rozsahu. A jednou z nich je také zimní stadion. „Ledovat se začne sice o pár dní později, než bylo původně v plánu, přesto 13. srpna budou moci jablonečtí hokejisté vyjet na led a zahájit přípravu na sezónu, a to jak hráči 2. ligy, tak malí hokejisté,“ ujišťuje jabloneckou veřejnost náměstek pro oblast humanitní David Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…