Jablonec nad Nisou: Noční zákaz vstupu do Srnčího dolu trvá

14.10.2021 6:27 | Tisková zpráva

Od srpna je v noci zakázaný vstup do honitby v lokalitě Srnčí důl. Zákaz trvá do konce října. Magistrát vyzývá veřejnost, aby zákaz nepřekračovala, a hlavně, aby nezakládala černé skládky bioodpadu. Právě ony lákají černou zvěř k domům.

Jablonec nad Nisou: Noční zákaz vstupu do Srnčího dolu trvá
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Od začátku srpna je od 21 hodin zakázaný vstup do honitby v lokalitě Srnčí důl, kvůli přemnožení černé zvěře. Její počet se podle mysliveckého hospodáře honitby Rádlo Radka Novotného daří snižovat, přesto je třeba podle plánu ještě vytrvat do konce října.

„Divoká zvěř se stahuje za potravou a občané ji černými skládkami bioodpadu a vyhazovanými potravinami lákají ke svým domovům,“ konstatuje Petra Němečková z oddělení životního prostředí a státní památkové péče jabloneckého magistrátu.

Vstup do Srnčího dolu je až do konce října zakázaný vždy od 21 hodin večer do 6 hodin ráno následujícího dne. „Honitba je označená výstražnými tabulemi s QR kódem, který obsahuje všechny informace zveřejněné na městském webu včetně mapky s vyznačenými hranicemi území,“ říká Němečková a dodává: „Je třeba striktně zákaz vstupu dodržovat. Za jeho porušení hrozí pokuta až 10 000 Kč.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…