Jablonec nad Nisou: Nové pytle na směsný odpad budou modré

02.04.2012 10:40

Úpravami prošla vyhláška o odpadech z února letošního roku. Vedle změn doporučovaných Ministerstvem vnitra došlo i k několika faktickým změnám.

Jablonec nad Nisou: Nové pytle na směsný odpad budou modré
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Nabídka nádob na směsný komunální odpad byla rozšířena o nádoby o objemu 80 l s prodlouženým intervalem svozu na 1x za 4 týdny. Tento delší interval byl zvolen zejména pro starší a samostatně bydlící občany Jablonce nad Nisou.

Nově vyhláška respektuje pouze jeden typ pytlů na směsný komunální odpad, a to pytle o objemu 110 l  v modrém provedení s černým potiskem. Došlo také k navýšení ceny za tento pytel z původních 51,- Kč na 84,- Kč. V ceně je nově promítnuta i částka přispívající na úhradu celého systému odpadového hospodářství, která je běžně zahrnuta v ceně klasické nádoby.

Změny vycházející z právního rozboru se týkají např. číslování odstavců, potřeby doslovné citace definic ze zákona, uvedení jednotné terminologie a vynechání nakládání s pneumatikami. Podle Katalogu odpadů nejsou pneumatiky komunálním odpadem, a proto se na ně nevztahuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů stanovený obecně závaznou vyhláškou. Informace o nakládání s pneumatikami budou součástí obecných informací na webu, v Jabloneckém měsíčníku atp.

Obecně závazná vyhláška č. 5/2012 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem na území města Jablonce nad Nisou nabývá účinnosti 15. dnem po vyhlášení na úřední desce magistrátu. Dnem nabytí účinnosti této vyhlášky končí platnost OZV č. 1/0212 o nakládání s odpady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…