Jablonec nad Nisou: Očkovací centrum chce město připravit k začátku března

24.01.2021 11:47

Jablonečtí zastupitelé schválili záměr zřídit externí očkovací centrum v městské sportovní hale, které by výrazně posílilo kapacitu očkování v Nemocnici Jablonec. Připravené by mělo být k začátku března.

Jablonec nad Nisou: Očkovací centrum chce město připravit k začátku března
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Externí očkovací centrum připravujeme společně se Sportem Jablonec, s.r.o., Nemocnicí Jablonec, p.o., a Kulturou Jablonec, p.o. Záměrem je připravit vybavení a personální zajištění pro zvládnutí celého procesu, který souvisí s očkováním, včetně administrativy,“ vysvětluje náměstek pro oblast humanitní David Mánek.

Sportovní hala byla vybrána z několika možností. Hovořilo se o výstavním pavilonu Eurocentra, sokolovně, zimním stadionu, Střelnici nebo právě o městské sportovní hale. Rozhodujícími kritérii byla snadná dostupnost pěšky i městskou hromadnou dopravou, dostatečná kapacita parkoviště, plocha minimálně 400 m2, optimálně 600 m2 a menší obslužné prostory.

„Důležitý je bezbariérový přístup a pohyb po centru, zdravotnický personál potřebuje vidět na celé centrum pro případ, že by se klientovi udělalo po aplikaci vakcíny nevolno či měl nějaké další závažnější zdravotní komplikace. Ve špičkách se v centru může nacházet kolem 100 lidí, proto je důležitá dostatečná kapacita,“ vypočítává Mánek, který dodává, že jedinou nevýhodou zvoleného řešení je, že se v hale na několik měsíců zastaví sportovní akce. „Město však sportovcům nabídne alespoň částečnou náhradu v jiných krytých sportovištích,“ uzavírá David Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…