Jablonec nad Nisou: Od 1. února vyjedou v regionu nové autobusy

27.01.2021 12:59

Od pondělí 1. února bude veřejnou autobusovou dopravu v Jablonci nad Nisou a okolních obcích, zapojených v Dopravním sdružení obcí Jablonecka (DSOJ), zajišťovat společnost UMBRELLA Coach & Buses, s. r. o.

Jablonec nad Nisou: Od 1. února vyjedou v regionu nové autobusy
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Společnost UMBRELLA Coach & Buses bude po dva roky zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Jablonci a také autobusovou dopravu v okolních obcích zapojených do Dopravního sdružení obcí Jablonecka. S jejím příchodem se změní autobusy, linky budou obsluhovat různé typy vozů dle jejich vytíženosti, objeví se také některá nová spojení, jež ,jak věřím, zvýší komfort dopravy a zajistí občanům pohodlnější cestování,“ konstatuje primátor Jiří Čeřovský.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Ulice a silnice Jablonecka tak budou křižovat autobusy značky Mercedes-Benz Citaro s kapacitou až 96 cestujících vybavené klimatizací a nově také wi-fi připojením. „V Jablonci nasadíme 26 vozidel Mercedes Benz Citaro II a čtyři vozy Mercedes Benz Sprinter City,“ říká jednatel společnosti UMBRELLA Coach & Buses, s. r. o., Pavel Steiner s tím, že primárně budou dopravu na Jablonecku zajišťovat řidiči z Jablonecka a Liberecka, kteří odsud pocházejí nebo tady bydlí.

A na jaké novinky se mohou cestující těšit? „Například na přímou obsluhu areálu nemocnice z centra města novou linkou č. 103 Paseky – autobusové nádraží – nemocnice – Horní Proseč. Ve směru z centra bude zastávka přímo v nemocničním areálu, ve směru zpět v blízkosti heliportu – zastávka Nemocniční. Nové bude přímé spojení Kokonína a Vrkoslavic s poliklinikou, poštou, obchodním centrem Central a nemocnicí novou linkou č. 105. Přímé spojení Jabloneckých Pasek a sídliště Šumava s obchodním centrem Rýnovka upravenou linkou č. 106. Nové dopravní spojení okolí nemocnice s horním centrem města se zastávkou v ulici 28. října upravenou linkou 106. Přímé spojení sídliště Žižkův Vrch s obchodním centrem Rýnovka prodlouženou linkou č. 107. Rychlé spojení ze mšenské Arbesovy ulice do centra novou linkou č. 110 Mšeno, Arbesova – Mšeno – autobusové nádraží. Školní linka č. 131 bude zkrácena pouze na úsek Paseky – Mšeno, Arbesova. Z centra města do Pasek je doprava zajištěna novou linkou č. 103, na kterou linka 131 navazuje,“ vypočítává nové linky ředitel Jablonecké dopravní, a.s. (JD), Luboš Wejnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…