Jablonec nad Nisou: Padák dopadl na úrodnou půdu

08.10.2017 12:47

Organizace poskytující sociální služby otvírají své dveře v rámci Týdne sociálních služeb, který právě probíhá v Jablonci nad Nisou. Primátor Petr Beitl navštívil nově otevřený nízkoprahový klub jablonecké Diakonie Padák. Prohlédl si prostory a předal vedoucímu klubu šek na 1500 korun. „Koupíme si za to stromek a další vánoční výzdobu,“ radoval se Josef Čonka.

Jablonec nad Nisou: Padák dopadl na úrodnou půdu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V minulých letech primátor pravidelně v rámci dnů otevřených dveří, ale i při jiných příležitostech zavítal do Kruháče, letos se vydal do Padáku. „Jsem velmi rád, že se podařilo prostory bývalé kuchyně v domě s pečovatelskou službou zrekonstruovat a vytvořit tam příjemné prostředí pro uživatele i sociální pracovníky Diakonie,“ říká Petr Beitl.

Ze zájmu mladých lidí z problémového prostředí je vidět, že záměr zřídit nízkoprahový klub právě tady ve Mšeně, byl krokem správným směrem. „Práce s mladistvými je tou nejlepší prevencí. Důkazem toho je právě Kruháč, jehož dva uživatelé si dokonce odnesli letos cenu pro Nadané v kategoriích sport a studium. Velkou zásluhu na tom mají právě sociální pracovníci Diakonie,“ chválí primátor.

Využití našel i vyřazený radniční nábytek

Nízkoprahový klub pro mládež ve věku 15-26 let vznikl v bývalé kuchyni během prvního pololetí letošního roku, otvíralo se v červnu. „Aktuálně máme 10 stálých uživatelů. Získat důvěru není snadné, ale ze zkušeností z Kruháče víme, že si k nám cestu najdou. Nemám strach, že by tu bylo prázdno,“ říká Josef Čonka, vedoucí klubu.

Prostory, jejichž rekonstrukci za 315 tisíc včetně projektové dokumentace hradilo město Jablonec ze svého rozpočtu, patří městu. Své využití zde našel i zachovalý a vyřazený radniční nábytek nábytek. „Provoz zařízení je hrazen v rámci projektu Libereckého kraje "Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji“ a rozpočtu statutárního města,“ říká Michaela Albrechtová, ředitelka jablonecké Diakonie. „Projekt je naplánovaný do konce roku 2019, a do té doby podpoříme cca 100 osob,“ dodává Albrechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…