Jablonec nad Nisou: Plán zimní údržby se od února rozšíří o tři nové zastávky autobusů

29.01.2021 9:39

Od začátku zimy spadlo v Jablonci nad Nisou necelých 115 cm sněhu. Komunikace jsou ošetřené, na všech parkovištích jsou stále vypnuté platební terminály. K 1. únoru jsou do plánu zimní údržby zahrnuté tři nové zastávky MHD.

Jablonec nad Nisou: Plán zimní údržby se od února rozšíří o tři nové zastávky autobusů
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Od 1. února budou v souvislosti s novými trasami linek městské hromadné dopravy zařazené do plánu zimní údržby tři nové zastávky, a sice v ulici 28.října, Liberecká u divadla a zastávka v ulici U Kostela,“ říká vedoucí technického odboru jabloneckého magistrátu Pavel Kozák. Odklízení sněhu ve městě stále komplikují neukáznění řidiči, kteří nedodržují aktuální dopravní značení, a soukromníci, kteří ze svých pozemků opakovaně vyhazují sníh na uklizené veřejné komunikace. „Protože sníh odtává, kontrolujeme a dle potřeby uvolňujeme uliční vpusti zvláště tam, kde se na komunikaci tvoří velké kaluže, jako je tomu např. ul. Pod Skalkou apod.,“ připomíná Kozák.

Komunikace I. a II. pořadí jsou průběžně ošetřované chemickými posypy. Vozovky jsou mokré a sjízdné, na těch II. pořadí jsou místy zbytky rozbředlého sněhu. Na komunikacích III. pořadí leží uježděný až rozbředlý sníh, vozovky jsou sjízdné, některé zejména v okrajových částech města jen s opatrností. Ošetřené jsou inertním materiálem. Chodníky jsou schůdné, technické služby průběžně stahují rozměklý sníh zejména kolem silnic krajských a státních a dle potřeby je sype.  Postupně se stále uvolňují parkoviště, zejména na sídlištích, čemuž časti brání vozy parkující na zákazové značce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…