Jablonec nad Nisou: Pohledávky mezi GREPOU a městem jsou vyrovnané

19.10.2019 8:35

Statutární město Jablonec nad Nisou a společnost GREPA Networks, s. r. o. došly k dohodě v záležitosti úhrady za datové služby poskytované v minulých letech. Podle dohody o narovnání, kterou schválili zastupitelé, město Jablonec uhradí společnosti 2,1 milionu korun. Společnost Grepa nebude uplatňovat nárok na úhradu služeb poskytnutých před 31. 10. 2019. Tím jsou vzájemné závazky vyrovnány.

Jablonec nad Nisou: Pohledávky mezi GREPOU a městem jsou vyrovnané
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Touto společnou dohodou dojde k finančnímu vyrovnání mezi městem a společností Grepa až do konce letošního roku. Velmi mě těší, že jsme došli ke společné dohodě a věřím, že to přispěje k uklidnění vztahů v zastupitelstvu,“ říká primátor Čeřovský.   

Na základě jednání obou stran a odborného znaleckého posudku, který si město, na ceny za datové připojení, optický kabel a internetové služby v místě a čase obvyklé, nechalo zpracovat, zastupitelé 17. října schválili dohodu o narovnání. Podle dohody je vyrovnání složené ze dvou částí. „Dva miliony korun jsou úhradou za datové služby pro Městský kamerový a dohlížecí systém Jablonec nad Nisou (MKDS) a 200 tisíc je platba za ostatní služby, resp. optický kabel z radnice do nemocnice a internetové připojení radnice,“ vysvětluje primátor Jiří Čeřovský. Od celkové částky byla odečtena pohledávka města vůči Grepě ve výši 109 069 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…