Jablonec nad Nisou: Seniorská Akademie zdraví má další absolventy

21.10.2021 9:15 | Tisková zpráva

Jednadvacet seniorů – absolventů vzdělávací Akademie seniorů, slavnostně ukončilo ve středu 20. října odpoledne v obřadní síni jablonecké radnice svůj vzdělávací cyklus.

Jablonec nad Nisou: Seniorská Akademie zdraví má další absolventy
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Z rukou primátora Jiřího Čeřovského, náměstka pro oblast humanitní Davida Mánka a ředitelky Centra sociálních služeb (CSS) Nadi Jozífkové si přebrali květiny a drobné dárky ke zdárnému ukončení.

„Akademie seniorů, kterou pořádá jablonecké Centrum sociálních služeb, je léty prověřená vzdělávací aktivita. Letos měla podtitul Akademie zdraví,“ říká specialista volného času CSS Jablonec nad Nisou Lukáš Frydrych. A právě zdraví bylo nejen téma přednášek, ale také zasáhlo do průběhu cyklu. „První skupina zhruba čtyřiceti akademiků začala se vzdělávacím programem včas, takže ke slavnostnímu zakončení došla na konci listopadu 2019.

Ta druhá to měla složitější, začala v únoru loňského roku a pak přišel koronavirus, který vše přerušil,“ vysvětluje Frydrych. Jedna přednáška tohoto cyklu se odehrála v online prostředí, další čekaly na své uvedení do letošního podzimu.

Anketa

Je kancléř Mynář dobrý člověk?

41%
34%
hlasovalo: 25131 lidí

V průběhu Akademie zdraví se hovořilo například o právech a povinnostech pacientů, o aktuální situaci v jablonecké nemocnici, o zdravé medikace a snižování počtu léků, o vnitřní pohodě a duševní hygieně.

„Je skvělé, že se stále vzděláváte. Zdraví je věčné téma a s věkem nabývá na větší a větší důležitosti. I proto vám přeji vše nejlepší a hodně zdraví, ale i hodně sil do dalšího sebevzdělávání, protože to je důležité v každém věku,“ připil všem absolventům primátor Čeřovský a dodal, že Akademie seniorů má plnou podporu města. CSS však připravuje i další vzdělávací programy, jako je jsou např. PC kurzy nebo ty pro práci s chytrým telefonem, Kafíčková společnost s trénováním paměti či Kavárnička s němčinou apod.

„Moc všem fandím a obdivuji vaši vytrvalost. Jsem připravený zhostit se v příští akademii nějakého tématu jako lektor,“ připojil se náměstek Mánek.

O přednášky Centra sociálních služeb je vždy veliký zájem. Dříve byly cykly koncipované tak, že jedna skupina měla připravené tři semestry, čili vzdělávali se rok a půl. „Pak se systém změnil, a to právě hlavně kvůli velkému zájmu. Akademie seniorů - Akademie zdraví byla připravená 2x ve stejném režimu, tzn. jarní a podzimní kurz, tím jsme dokázali uspokojit velkou poptávku,“ uzavírá Lukáš Frydrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…