Jablonec nad Nisou: Škola na Šumavě má zmodernizovanou tělocvičnu

22.10.2021 8:38 | Tisková zpráva

Zrekonstruovaný interiér má tělocvična Základní školy na jabloneckém sídlišti Šumava. Práce trvaly rok a přišly na necelé dva miliony korun, přičemž půl milionu byla dotace z rozpočtu Libereckého kraje.

Jablonec nad Nisou: Škola na Šumavě má zmodernizovanou tělocvičnu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Školní tělocvična modernizací získala novou pružnou podlahu, na které je připravené lajnování pro volejbal, basketbal, florbal a házenou. Dožilé nářadí, jako basketbalové desky s koši, švédské žebřiny, sloupy na volejbal a nohejbal, nahradilo nové. Kompletně repasované jsou ocelové konstrukce šplhadel, kruhů, hrazd a zavěšené sklopné kladiny,“ popisuje novou podobu školní tělocvičny náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.

Nářaďovny mají vyměněné dveře a vyspravené podlahy i zdi. Drobné nářadí se ukládá do nové kóje. „Revidované a sjednocené do jednoho ovládacího místa jsou elektrorozvody, upravené je vytápění a plynové potrubí pro kuchyň, které před rekonstrukcí vedlo přes tělocvičnu, je přemístěné,“ pokračuje Roubíček s tím, že v rámci rekonstrukce dělníci nově obložili zdi dřevem.

O dotaci z programu Podpora sportovní infrastruktury v Libereckém kraji 2019 požádalo statutární město v říjnu 2019, v prosinci 2019 Liberecký kraj přidělil Jablonci dotaci ve výši 552 tis. korun. „Projekt měl být hotový loni na konci září. Už v dubnu loňského roku však město požádalo Liberecký kraj o prodloužení realizace do listopadu 2021. Důvodem byla úsporná opatření vyvolaná pandemií koronaviru,“ komentuje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu. Nakonec se projekt modernizace interiéru školní tělocvičny na Šumavě byl hotový před listopadovým termínem.

Modernizace interiéru tělocvičny ZŠ Na Šumavě 43 v Jablonci nad Nisou:

  • Poskytovatel dotace: Liberecký kraj
  • Celkové náklady: 1,84 mil. Kč
  • Dotace LK: 0,552 mil. Kč
  • Termín realizace: 1. 6. 2020 - 30. 11. 2021

Realizace projektu je podpořena z rozpočtu Libereckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…