Jablonec nad Nisou: Škola volá

02.09.2013 6:25

V pondělí 2. září poprvé zazvoní i v jabloneckých základních školách. Jedinou výjimkou je ZŠ Liberecká, která zahájí školní rok v předem avizovaném termínu 9. září 2013. Prvňáčky v Liberecké spolu s ředitelem školy přivítá také primátor Petr Beitl. „Zateplování školy se dostává do finiše a termín dokončení prací bude dodržen,“ potvrzuje ředitel školy Jiří Čeřovský.

Jablonec nad Nisou: Škola volá
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

První školní den je náročný i na dopravu ve městě, obzvlášť v blízkosti školských zařízení. Proto, jako již tradičně, bude městská policie držet hlídky u přechodů pro chodce už od 7 hodin ráno. „Celkem budou strážníci dohlížet na bezpečnost silničního provozu u 13 přechodů v blízkosti škol a na frekventovaných místech ve městě. Přechod v ulici Chelčického ohlídá Policie ČR,“ potvrzuje ředitel jabloneckých strážníků Luboš Raisner. V dalších dnech školního roku zajišťují strážníci hlídkovou činnost u deseti přechodů na místech se zvýšeným provozem – např. na křižovatce Palackého – U Kostela, Rýnovická – Liberecká nebo před ZŠ na Rychnovské, v ulicích Chelčického, Pod Vodárnou, Pražská a dalších.

Během prázdnin došlo k opravám různého charakteru za cca 5 milionů na více než polovině základních a mateřských škol, které zřizuje statutární město Jablonec nad Nisou. Město je zřizovatelem 9 základních a 18 mateřských škol.

Přejeme všem školákům šťastné vykročení do nového školního roku!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…