Jablonec nad Nisou: Strážníci testují nové mobilní kamery

07.10.2021 20:51

Jablonecká městská policie (MP) rozšiřuje Městský kamerový dohlížecí systém (MKDS) o dvě nové moderní mobilní kamery, které mají samostatný zdroj napájení a jsou schopné monitorovat celé okolí díky otočnému objektivu.

Jablonec nad Nisou: Strážníci testují nové mobilní kamery
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Kamery byly pořízené s pomocí dotace MV ČR a vyšly na necelých 360 tisíc korun. Nyní je MP spouští ve zkušebním provozu. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

„Dvojice nových kamer je zcela unikátní tím, že byly sestavené nám na míru dle našich požadavků,“ říká Tomáš Svačina, preventista MP.

Kamery mají samostatný zdroj napájení, jsou vybavené otočným objektivem a mohou tak monitorovat celé okolí.  „Záznam z nich se okamžitě přenáší přímo do operačního střediska a kvalitou záznamu se vyrovnají pevným kamerovým bodům. Jejich velkou výhodou je však možnost během několika minut je instalovat na místo, kde je porušovaný veřejný pořádek, a okamžitě jej začít monitorovat,“ vypichuje výhodu nových kamer ředitel MP Michal Švarc.

Kamery jablonecká MP pořídila za přispění dotačního Programu prevence kriminality na místní úrovni, který každý rok vyhlašuje Ministerstvo vnitra ČR. „V rámci zkušebního provozu kamery nainstalujeme na předem vytipovaná místa. Pokud se osvědčí, plánujeme jejich další nákup. S jejich pomocí tak chceme dále zvyšovat pocit bezpečí Jablonečanů,“ uzavírá ředitel Městské policie Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…