Jablonec nad Nisou: Téměř čtyři stovky dětí usednou poprvé do lavic

30.08.2021 18:55 | Tisková zpráva

Ve středu 1. září začne školní rok a v některých jabloneckých školách přivítají prvňáčky také představitelé města. V Jablonci nad Nisou je pro školní rok 2021/2022 otevřeno 17 prvních tříd pro téměř čtyři stovky dětí.

Jablonec nad Nisou: Téměř čtyři stovky dětí usednou poprvé do lavic
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Primátor Jiří Čeřovský pozdraví děti v prvních třídách ZŠ Arbesova. Náměstek David Mánek, který má školství v gesci, přijde povzbudit prvňáky v ZŠ Mozartova, ekonomický náměstek Milan Kouřil zahájí školní rok v ZŠ Rychnovská a v jejím odloučeném pracovišti v Janáčkově ulici. A náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček pomyslně odstartuje novou etapu života dětí v ZŠ Pivovarská.

Každé dítě najde na lavici dárek od statutárního města Jablonec nad Nisou, kterým je kniha Alenka a Krakonoš, jejíž autorkou je Danka Šárková a ilustrovala ji Dana Kobrová z jablonecké městské knihovny. Liberecký kraj připravil pro žáky prvních tříd tradiční kufříky, které mohou využít na výtvarné potřeby, a najdou v nich mimo jiné vstupenku na hokej, reflexní pásek, propagační materiály, rozvrh a klíčenky.

Jablonec nad Nisou zřizuje devět základních škol, které pro školní rok 2021/2022 otevřou 17 prvních tříd pro 390 prvňáčků, 150 dětí má povolený odklad povinné školní docházky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…