Jablonec nad Nisou: Tříleté dotace zajistí stabilitu

20.01.2017 18:30

Jablonečtí zastupitelé se rozhodli podpořit celkem 32 jabloneckých subjektů a organizací z oblasti sportu, kultury i ze sociální a zdravotní oblasti, které na svou činnost každoročně žádají o dotace z městského rozpočtu a poskytnout jim tříletou dotaci na činnost. Na svém lednovém zasedání odsouhlasili rozdělení ročních záloh v celkové výši 8,6 milionu korun. Schválené zálohy jsou součástí návrhu rozpočtu na roku 2017, který budou zastupitelé projednávat v únoru 2017.

Jablonec nad Nisou: Tříleté dotace zajistí stabilitu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Vzhledem k pozitivnímu vývoji rozpočtu, jsme se rozhodli podpořit tradiční žadatele, s nimiž máme dobré zkušenosti, a kteří se dlouhodobě věnují své činnosti na území Jablonce. Uzavřením víceletých dotačních smluv pomůžeme organizacím zajistit finanční i provozní stabilitu a v neposlední řadě je částečně zbavíme administrativní náročnosti, která je s podáváním žádostí spojená,“ vysvětluje náměstek primátora pro ekonomiku Miloš Vele.

Víceleté dotace se týkají organizací z oblasti sportu, kultury, sociálních věcí a zdravotnictví. Dosavadní způsob každoročních žádostí o dotace z vyhlašovaných programů neposkytoval subjektům jistotu kontinuálního financování. Navíc peníze žadatelé obvykle dostali až v květnu po ukončení celého administrativního procesu. „Vzhledem k faktu, že řada subjektů je městem podporovaná každý rok, pracuje dlouhodobě a systematicky s dětmi a mládeží do 18 let, navíc sportovní subjekty se často starají o významné sportovní areály, navrhli jsme právě systém víceletých dotací,“ dodává náměstek Vele s tím, že organizace se schválenými tříletými dotacemi už nebudou po tu dobu žádat o dotaci na činnost, ale mohou žádat o dotaci na akce.

Celkově je na tříleté dotace pro 17 žadatelů z oblasti sportu určená částka 17,4 milionu korun, přičemž roční záloha v roce 2017 je 5,8 milionu. Pro deset žadatelů z oblasti kultury je na tři roky vyčleněno 5,7 milionu korun a roční záloha činí 1,9 milionu.

Celková částka za tři roky ve výši 2,3 milionu korun bude rozdělena mezi čtyři subjekty působící v oblasti sociální péče a zdravotnictví a záloha schválená pro letošní rok činí celkem 777 tisíc korun.

Oblast výchova a vzdělávání je zastoupena jedním subjektem – Junák – český skaut a skauti mohou počítat se 100 tisíci ročně, tříletá dotace tedy činí 300 tisíc korun.

Upravené Zásady pro poskytování dotací a peněžitých darů a dotační programy na podporu aktivit v jednotlivých oblastech z rozpočtu 2017 včetně formulářů žádostí a jejich příloh budou k dispozici na webu města v životních situacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…