Jablonec nad Nisou: Turistické informace přes léto v jablonecké radnici

23.06.2021 16:48

S letní sezonou město Jablonec rozšiřuje služby pro turisty. Přímo v budově magistrátu vzniklo nové sezónní pracoviště, které bude poskytovat turistické informace a průvodcovské služby pro zájemce o prohlídku radnice a výstupy na věž.

Jablonec nad Nisou: Turistické informace přes léto v jablonecké radnici
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Každým rokem na léto otevíráme pracoviště v přízemí radnice v informačním středisku. V loňském roce do cestovního ruchu výrazně zasáhla pandemie a naše služby byly omezené spolu s provozem budovy magistrátu. Letos v létě bychom chtěli naopak návštěvníkům města nabídnout komfortnější zázemí. Využili jsme volný prostor v přízemí radnice vedle kavárny Story Cafe a oddělili tak úřední záležitosti od turistiky. Z hlediska hygienických opatření je toto řešení i vhodnější. Věříme, že situace v létě umožní cestování a zájemci budou moci opět vystoupat i na radniční věž nebo si prohlédnout zasedací sály zrekonstruované do původní podoby z třicátých let minulého století,” popisuje Petr Vobořil, ředitel p.o. Kultura Jablonec, který má turistické infocentrum ve své gesci.

Nové pracoviště funguje od 17. června a v provozu zůstane minimálně do konce srpna. „Během této doby vyhodnotíme na základě praktických zkušeností vhodnost umístění, návštěvnost a také jak se propojení s radnicí jako kulturní památkou osvědčí,” vysvětluje Vobořil a dodává, že návštěvníci Jablonce mohou i nadále využít služeb certifikovaného turistického infocentra v Domě Scheybalových, které je během letních prázdnin otevřeno každý den včetně víkendů.

Otevírací doby:
Turistické informace, výstupy na věž – budova radnice, všední dny 9.30–17.00 hodin, víkend, svátky – zavřeno

Turistické infocentrum – Dům Scheybalových, Kostelní 1/6, všední dny 9.00–12.30 / 13.00–17.00 hodin, víkendy, svátky 10.00–13.00 hodin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…