Jablonec nad Nisou: V ulici Luční bude stát zcela nový most

03.04.2024 10:28 | Tisková zpráva

Kvůli havarijnímu stavu se v úterý 2. dubna zcela uzavřel jablonecký most v ulici Luční. Stavbaři jej začali už bourat. Jeho uzavírka nijak neovlivní jakoukoli dopravu, autobusy k výjezdu či vjezdu na autobusové nádraží budou využívat jiné komunikace. Stavba potrvá do konce července a město za ni zaplatí přes tři miliony korun.

Jablonec nad Nisou: V ulici Luční bude stát zcela nový most
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„V úterý 2. dubna jsme byli nuceni pro veškerou dopravu zcela uzavřít most v ulici Luční, protože už byl v havarijním stavu. Stavbaři okamžitě zahájili jeho bourání a pak začnou stavět most zcela nový,“ říká Jakub Chuchlík, náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jablonce nad Nisou.

Sedm metrů dlouhý a devět a půl metru široký most v Luční ulici z roku 1928 se klene tři metry nad Lužickou Nisou. V roce 2015 město nechalo vyměnit jeden jeho poškozený nosník a posílit nosnou konstrukci uhlíkovými lamelami.

„I přes tato opatření nastal čas, kdy most bylo nutné definitivně zbourat a postavit zcela nový. Denně přes něj projíždějí autobusy městské i meziměstské dopravy, neboť tudy vjíždí na autobusové nádraží,“ vysvětluje Pavel Sluka, vedoucí oddělení přípravy a realizace investic jabloneckého magistrátu.

V těchto dnech probíhají bourací práce. Jakmile bude staveniště vyklizené, započnou dělníci s výstavbou nového mostního tělesa. To vyjde na 3,2 mil. korun včetně DPH a hotovo by mělo být do 31. července. Objízdná trasa po dobu uzavírky povede z autobusového nádraží ulicí Tržní na okružní křižovatku 5. května. Na autobusové nádraží budou autobusy sjíždět z ulice 5. května ulicí Lipanskou.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…