Jablonec nad Nisou: Veřejné osvětlení je kompletně v majetku města

22.09.2017 12:15

Veřejné osvětlení, které bylo dosud v majetku společnosti Technické služby Jablonec nad Nisou, s. r. o. (TSJ) v celkové hodnotě 40,2 milionu korun přechází do vlastnictví města. Zastupitelé schválili snížení základního kapitálu společnosti TSJ právě o tuto hodnotu.

Jablonec nad Nisou: Veřejné osvětlení je kompletně v majetku města
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Zastupitelé schválili záměr převodu veškerého veřejného osvětlení do majetku města již v březnu letošního roku. Většina veřejného osvětlení dosud byla ve vlastnictví společnosti TSJ s. r. o., část patří městu. Společnost TSJ zajistila znalecký posudek na tržní ocenění soustavy veřejného osvětlení ve svém majetku.  Zastupitelé schválili změnu zakladatelské listiny společnosti TSJ ve smyslu snížení základního jmění o hodnotu veřejného osvětlení. Po snížení činí základní kapitál společnosti TSJ 63 175 000,- Kč.

Důvodem nového uspořádání je sjednotit vlastnické vztahy a vyřešení problematiky veřejné podpory při financování údržby a obnovy majetku, který není ve vlastnictví města. „Stávající stav veřejného osvětlení vyžaduje masivní investice a záměr a následné schválení převodu veřejného osvětlení do vlastnictví města nám usnadní financování potřebných úprav,“ vysvětlil už při schvalování záměru náměstek primátora Miloš Vele.

Dalším krokem bude zadání analýzy na jejímž základě dojde k uzavření smlouvy o správě veřejného osvětlení a následně k postupné modernizaci. Veřejné osvětlení včetně nasvícení přechodů v Jablonci nad Nisou zatím spravuje společnost TSJ. Veřejné osvětlení je v provozu 4100 hodin ročně se spotřebou 2,5 milionu kWh. Výdaje města na jeho provoz jsou dlouhodobě ve výši 16 milionů ročně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…