Jablonec nad Nisou: Vzdělávání není jen otázka věku

10.06.2018 20:06

Zakončení druhého semestru 4. cyklu akademie seniorů proběhlo včera (7. 6.) v obřadní síni jablonecké radnice. Vzdělávání seniorů je aktivitou, kterou prostřednictvím Centra sociálních služeb podporuje statutární město Jablonec nad Nisou už několik let.

Jablonec nad Nisou: Vzdělávání není jen otázka věku
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Senioři se vzdělávají v oblasti zdraví a zdravého životního stylu, informačních technologií, práva, bezpečnosti i psychologie.

Druhý semestr svých seniorských studií zakončilo 38 žen a dva muži. Do pomyslných školních lavic se vrátí znovu v září, aby ve třetím závěrečném semestru vyslechli přednášky na téma zdraví a zdravý životní styl. Pamětní listy, květiny a malé dárečky jim předali náměstek primátora Miloš Vele a zástupkyně ředitelky CSS paní Helena Kůsová.

„Přeji vám do vašeho dalšího vzdělávání hodně zdraví a sil. Dneska, kdyby se člověk nevzdělával, neuměl by si pomalu ani zapnout televizi,“ s nadsázkou přál akademikům Miloš Vele a vzpomínal, že před čtyřmi lety sám seniorům přednášel na téma výpočetní technika. „Pak přišly jiné povinnosti a na tyhle milé aktivity už nebyl čas,“ usmíval se Vele.

Slavnostní okamžik podtrhlo vystoupení pozounistů Brass Jablonec z místní základní umělecké školy a na závěr zazněla studentská hymna Gaudeamus igitur.

Po obřadu zakončení na akademiky ještě čekala prohlídka Legiovlaku, který v těchto dnech stojí na jabloneckém nádraží. Seniory doprovodil a se zájmem si historii československých legionářů vyslechl i Miloš Vele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…