Jablonec nad Nisou: Za překročení zákazu se budou platit pokuty

27.06.2023 13:32 | Tisková zpráva

Městská policie Jablonec nad Nisou upozorňuje, že bude znovu přísně kontrolovat zákaz vstupu do ulice Za Plynárnou, kde je odchytová klec. V ní je připravené krmení, a myslivci se tak snaží, aby si divoká prasata do ní zvykla opět chodit. Jejich snahu však maří neukáznění lidé.

Jablonec nad Nisou: Za překročení zákazu se budou platit pokuty
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Lidé by si měli uvědomit, že v tuto chvíli chodí bachyně s mladými, naposledy jsme jich na snímku z klece napočítali dvanáct. Pokud by si děti s malými prasátky chtěly hrát, mohla by to bachyně vyhodnotit jako útok a být velmi nebezpečná,“ varuje veřejnost Tomáš Svačina, preventista MP Jablonec nad Nisou, a dodává: „Strážníci budou opět důsledně zákaz vstupu do ulice Za Plynárnou kontrolovat a budou udělovat pokuty, které mohou dosáhnout až částky 2 000 Kč.“

Odchytová klec je jedním z opatření k regulaci přemnožené černé zvěře. „Ta teď vyvádí mladé a není výjimkou, že v jednom vrhu má bachyně dvanáct selat, a to dvakrát do roka,“ upozorňuje Vratislav Pavlín, vedoucí oddělení krizového řízení jabloneckého magistrátu.

„Pokud nebude veřejnost po dva, tři roky vycházet vstříc našim pravidlům a prosbám, bude se chovat i nadále bezohledně a nebude s námi spolupracovat, stav divokých prasat se nikdy snížit nepodaří,“ apeluje na veřejnost Petra Němečková za orgán státní správy myslivosti.

Od začátku aktuální lovecké sezóny, která trvá od 1. dubna 2023 do 31. března 2024 následujícího roku, je v honitbě Rádlo odlovených již 16 kusů divokých prasat a tři uhynula. V sezóně 2019/2020 myslivci složili 39 kusů, o rok později už jich bylo 45 a v sezóně 2021/2022, kdy bylo třeba také uzavřít část honitby, bylo odlovených 84 kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…