Jablonec nad Nisou: Začala oprava ulice Široké

28.09.2022 9:37 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 22. září začaly práce na odstraňování provizorního stavu okružní křižovatky ulic Široká – U Tenisu v Jablonci nad Nisou, které povedou i k položení nového povrchu ulice Široká a opravě chodníků.

Jablonec nad Nisou: Začala oprava ulice Široké
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Hotovo by mělo být na přelomu října a listopadu, náklady se rovnají částce 11,6 mil. korun včetně DPH. Se stavbou souvisí také změna dopravního značení, varuje technický odbor jabloneckého magistrátu. 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Finální podoba okružní křižovatky Široká – U Tenisu, opravené chodníky a nový povrch ulice Široká v Horní Proseči – to je výsledek stavby, která započala ve čtvrtek 22. září.

„Souvislou údržbu povrchu ulice Široká od ulice Tovární po hotový úsek směrem k překladišti provedou Technické služby Jablonec nad Nisou, s.r.o., ve spolupráci se společností Eurovia, a.s. K původní nákladům ve výši 8 mil. korun za opravy ulice Široká se přidaly ještě opravy chodníků. Konečná cena tak vystoupala na 11,6 mil. korun včetně DPH. Město je zaplatí ze zvláštního účtu, na nějž se ukládaly prostředky získané z majetkového vypořádání s Bytovým družstvem Horní Proseč. Tímto způsobem se finance od obyvatel Horní Proseče vrací zpět do jejich lokality,“ říká náměstek pro ekonomiku a majetek Milan Kouřil, který zároveň žádá řidiče, aby pečlivě dbali aktuálního dopravního značení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…