Jablonec nad Nisou: Záchranáři požádali o možné náhradní sídlo

23.03.2020 6:32

S žádostí o volné prostory se na statutární město Jablonec nad Nisou obrátila krajská záchranná služba (KZS LK). „Potřebovali získat vhodné volné místo, kde by mohlo vzniknout náhradní sídlo záchranné služby, pokud by bylo třeba,“ konstatoval ekonomický náměstek Milan Kouřil.

Jablonec nad Nisou: Záchranáři požádali o možné náhradní sídlo
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Místo jsme našli. Jako vhodné se ukázala městská sportovní hala, kterou jsme záchranářům nabídli,“ uvedl vedoucí technického odboru jabloneckého magistrátu Pavel Kozák. K pozitivům, jimiž hala disponuje, patří velké parkoviště, přímý výjezd na páteřní komunikaci v ulici U Přehrady a hlavní trasy na Tanvald, Železný Brod, Bedřichov, Liberec. V hale, která je v současné době uzavřená pro veřejnost, je restaurace a v přízemí je možné připravit i místa na přespání.

Náhradní sídlo pro záchranku v Jablonci hledala KZS LK pro případ, že by zkolabovala služba v nynějším sídle u nemocnice a bylo by třeba ji i sídlo převést do stavu karantény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…