Jablonec nad Nisou podpoří denní centrum pro seniory s demencemi

20.12.2022 10:13 | Tisková zpráva

Jablonečtí zastupitelé rozhodli na svém prosincovém jednání o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu statutárního města. Částka ve výši 170 tis. korun je určená na osobní náklady a provoz jabloneckého denního centra pro seniory s demencemi.

Jablonec nad Nisou podpoří denní centrum pro seniory s demencemi
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Společnost SeniA požádala město o finanční podporu poprvé. Jedná se o zcela mimořádnou situaci vzniklou výpadkem příjmů. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí
Organizace se vyrovnává s nižšími příjmy v důsledku úbytku klientů kvůli nemoci, taktéž dotace od Ministerstva práce a sociálních věcí byla v roce 2022 nižší než v roce předchozím,“ tvrdí Jana Hamplová, jablonecká náměstkyně pro oblast humanitní, a pokračuje: „K rozhodnutí dotaci poskytnout nás přiměl fakt, že organizace dlouhodobě pracuje s klienty z Jablonce nad Nisou a je zapojená v procesu komunitního plánování na území Jablonecka v pracovní skupině pro seniory.“

Denní centrum SeniA je ambulantní sociální služba pro osoby se sníženou soběstačností, které potřebují pomoc někoho druhého, ať už kvůli věku, zdravotnímu či tělesnému postižení, nebo osobám s Alzheimerovou chorobou a chronickým duševním onemocněním. Hlavním posláním denního centra jsou kvalitní, individuálně zaměřené služby pro klienta, který tak může co nejdéle zůstat ve svém domácím prostředí. Maximální kapacita denního centra je 15 klientů, otevřené je od pondělí do pátku od 7.30 do 16 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…