Jablonec nad Nisou se probouzí k životu

11.05.2020 18:46

Pondělí 11. května se mohou obyvatelé Jablonce pomyslně více nadechnout. Postupně se otevírají zařízení města i ostatní subjekty. Všichni dbají na přísné dodržování vydaných opatření, mezi něž stále patří nošení ochranné roušky.

Jablonec nad Nisou se probouzí k životu
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

V pondělí 11. května se otevřely v Jablonci nad Nisou mateřské školy. Stejně tak žáci 9. tříd mohli začít přípravu na přijímací zkoušky ve svých školách. Ani základní umělecká škola nezůstala zavřená. Její ředitel Vit Rakušan sdělil: „Zahájili jsme individuální výuku i výuku kolektivní, a to ve skupinách do 15 dětí. V obou případech důsledně dbáme na dodržování podmínek navržených MŠMT (ZDE).“

Jablonecké kulturní a informační centrum své návštěvníky očekává od zítřka 12. května. Hana Herkommerová, pracovnice JKIC pozvala zájemce i do Památníku manželů Scheybalových, ve kterém stále probíhá výstava Viléma Heckela – Kouzlo hor (ZDE).

Anketa

Máte důvěru v Bezpečnostní informační službu (BIS) ?

4%
96%
hlasovalo: 18676 lidí

Městské divadlo zahajuje svůj provoz také v úterý, a to plánovaným představením v 17 a 20 hodin. „Abychom dodrželi platná nařízení, zajistili jsme dvě představení tak, abychom uspokojili všechny zájemce a dodrželi povolený počet přítomných osob,“ vysvětluje ředitel divadla Pavel Žur a dodává, že snahou divadla je postupně svoji činnost obnovit i přesto, že repertoár se může změnit. „Na 27. května například připravujeme koncert ABBA v divadle pro 100,“ prozrazuje Žur (ZDE).

Příznivci filmových představení se mohou těšit na čtvrtek 14. května, kdy bude zahájen provoz obou kin – kina Radnice i kina Junior. Lístky si zájemci mohou koupit on-line nebo v pokladně jabloneckého Eurocentra, která bude otevřena spolu s recepcí od 11. května. Eurocentrum samotné s pořádáním kulturních akcí do prázdnin nepočítá. (ZDE a ZDE).

Ti, co se chtějí rozhýbat svá těla, mohou využít všech otevřených sportovních provozů v Městské hale, v atletické hale i na atletickém stadionu (ZDE).

Čtenářům si mohou zapůjčit nebo vrátit knihy v oddělení pro dospělé nebo děti. Ostatní prostory jsou zavřeny. I zde pracovnice dbají na dodržování příslušných opatření (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…