Jablonec nad Nisou tvoří nový strategický plán

16.06.2020 9:14 | Zprávy

Jablonec se přihlásil k místní Agendě 21 (MA21). Díky tomu získá evropské dotace na projekt Zlepšení strategického řízení a plánování udržitelného rozvoje v Jablonci nad Nisou, které budou tvořit 95 % z celkových nákladů, město se tak bude podílet necelými 130 tisíci korunami.

Jablonec nad Nisou tvoří nový strategický plán
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Nový strategický a akční plán města musí být hotový do konce března roku 2022.

Celkové způsobilé výdaje: 2,7 mil. Kč
Výše dotace 95 % (EU + SR): 2,6 mil. Kč
Spoluúčast města 5 %: 130 tis. Kč
Termín realizace projektu: 1. 4. 2020 – 31. 3. 2022

„Projekt se zaměřuje na zpracování Strategického a akčního plánu města Jablonec nad Nisou a zavedení MA21,“ popisuje jeho manažerka Jitka Fantová z oddělení dotací jabloneckého magistrátu. Poslední aktualizovaná podoba jabloneckého strategického plánu platí do konce tohoto roku. Veřejnou zakázku na zpracování plánů vyhlásí Jablonec do prázdnin, výběrové řízení na externího zpracovatele strategických dokumentů bude ukončeno dle předpokladů v červenci.

Odpovědným politikem nového projektu je náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček. „MA21 se používá jako metoda kvality, řídí se kritérii a ukazateli, které schválila pracovní skupina MA21 při Radě vlády pro udržitelný rozvoj. Do letošního září jsme se zavázali dosáhnout kategorie D, poté budeme usilovat o kategorii C,“ konstatuje náměstek Roubíček. Hlavní myšlenkou strategického plánu bude především vodní hospodářství města a boj se suchem.

Místní Agenda 21 vychází z toho, že jednotlivé projekty se věnují konkrétním místním problémům, jež s sebou přináší 21. století, a snaží se nabídnout formy jejich řešení, která by měla být dlouhodobě, nejlépe trvale zachována (trvale udržitelný rozvoj). Jablonec se k místní Agendě 21 připojil už v roce 2009, aby zvýšil zapojení občanů do rozhodovacích procesů. Tehdy byla těžištěm ekologická výchova pedagogů a dětí v mateřských školách.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…