Jablonec podpoří vyplavenou Černěves

13.06.2013 18:04

Benefiční koncert Jablonec pro povodně, který se uskuteční v úterý 18. června v 19 hodin v kostele sv. Anny v Jablonci nad Nisou podpoří svým výtěžkem obec Černěves nedaleko Roudnice nad Labem.

Jablonec podpoří vyplavenou Černěves
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Naším cílem je podpořit obec, která byla povodněmi zasažená a není v hledáčku médií,“ řekl primátor Petr Beitl. „Tip na Černěves jsme dostali od Krajské operační informační středisko hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje (KOPIS), které má přehled o potřebách pomoci postiženým obcím,“ vysvětluje Jiří Vaníček z odd. krizového řízení jabloneckého magistrátu.

Statutární město Jablonec nad Nisou věnuje Černěvsi ze svého rozpočtu 50 tisíc korun. Symbolický šek předá na úterním koncertu starostce Jitce Dyrynkové náměstek primátora Miloš Vele. Podle paní starostky nebudou finanční prostředky použity na obnovu obecního majetku. „Všechny peníze půjdou přímo do rodin na obnovu rodinných domů a obydlí našich obyvatel. Někteří byli zatopeni až po strop a škody se šplhají k milionu,“ prohlásila starostka. Další podporu Černěvsi přislíbila i Nadace nemocnice v Jablonci nad Nisou.

„Věřím, že vybereme hodně peněz. Přijďte podpořit dobrou věc,“ zve na koncert Petr Vobořil za Jablonecké informační a kulturní centrum, které je spoluorganizátorem benefice. Na koncertu vystoupí kytarista Štěpán Rak a jablonecký dětský pěvecký sbor Iuventus, Gaude! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…