Jablonec podporuje rodiny prostřednictvím soukromých subjektů

26.06.2016 11:34

Dva roky podporuje Jablonec rodiny s dětmi od dvou do sedmi let, které nebylo možné umístit do městských mateřských škol. Podporu dle přísných pravidel poskytuje město jako příspěvek na školné v soukromých zařízeních ve výši 1000 Kč za měsíc a dítě. Jablonečtí radní schválili její poskytování i v dalším roce.

Jablonec podporuje rodiny prostřednictvím soukromých subjektů
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Příspěvek pomohl při umísťování dětí mladších tří let, které kvůli kapacitě nepřijaly školky zřizované městem, starších dětí, jež se např. přistěhovaly v průběhu roku do Jablonce, a dětí se zdravotním omezením. „Od září 2015 do dubna 2016 jí využilo celkem 20 dětí a z plánovaných 356 000 Kč v rozpočtu se zatím vyčerpalo 79 000 Kč,“ konstatuje náměstek primátora pro oblast humanitní Pavel Svoboda.

„Soukromé subjekty nám v době největšího náporu na mateřské školy pomohly s umísťováním dětí. V našem zájmu je jejich podpora, neboť již několik let suplují ve městě chybějící jesle,“ říká Svoboda. Proces poskytování příspěvku na „školné“ zůstává ve stejném režimu jako v minulých letech, tzn. prostřednictvím zaregistrovaného a prověřeného soukromého subjektu, který rodičům sníží poplatek za své služby o příspěvek města, přičemž soukromé zařízení musí zajišťovat výchovně-vzdělávací služby dle stanovených standardů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …