Jablunkov: Po jarních poslech město rozkvete v trikoloře

06.05.2017 18:36

Krokusy, narcisy a další jarní cibuloviny probudily nejvýchodnější město ze zimního spánku. Kolemjdoucí mohou obdivovat rozkvetlá místa okolo radnice, v zelených pásech podél Dukelské ulice, na náměstí i na křižovatce u pošty.

Jablunkov: Po jarních poslech město rozkvete v trikoloře
Foto: archív autora
Popisek: Jablunkov náměstí

„Tyto plochy s jarními květy se postupně samy rozrůstají. Letos na podzim se pak chystáme výsadbu cibulovin rozšířit dál podél Bukovecké ulice,” okomentoval vedoucí odboru životního prostředí jablunkovské radnice Jiří Vavřač s tím, že lidé se mohou po odkvetení jarních poslů těšit na letní háv města.

„Ten bude letos v duchu trikolory, zvonky, astry, muškáty. Náměstí ozdobí 26 velkých květinových nádob, sytě červené muškáty doplněné bílými prvky oživí 25 sloupů veřejného osvětlení a nebudou chybět ani dvě květinové fontány před Komerční bankou, k nimž letos přibude ještě jedna. Novinkou pak bude šest truhlíků v červeno-bílém duchu na zábradlí u kostela,” nastínil letní výzdobu města Vavřač.

Kromě květinových dekorací chystá odbor životního prostředí další projekt, který potěší především nejmenší Jablunkovany. Ve spodní části novém parku u Městského lesa vznikne koutek pro děti, které si zde užijí na houpačkách i šplhací soupravě.

Na své si pak o kousek dál, na oblíbeném místě pejskařů pod bývalou speciální školou, přijdou majitelé psů, kteří se společně se svými čtyřnohými přáteli budou moci projít po novém chodníku ze štěpky. Do budoucna pak přibydou také přírodní lavičky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …