Jaro je ve Zlíně ve znamení úklidu. Město děkuje dobrovolníkům

15.04.2024 19:09 | Tisková zpráva

S jarem se obyvatelé Zlína aktivně zapojují do úklidu města. Jsou mezi nimi dobrovolníci z mateřských a základních škol, organizací, firem a spolků, kteří se společně pouští do úklidů a sbírání odpadků.

Jaro je ve Zlíně ve znamení úklidu. Město děkuje dobrovolníkům
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Čistí různé lokality ve městě a místa podél turistických nebo cyklistických tras.

„Všem dobrovolníkům, kteří pomáhají s udržováním čistého města, děkujeme,“ vzkázala vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství Vladimíra Pavlovová a zároveň upozornila na nutnost dohodnout se na úklidových pracích s vlastníkem uklízeného pozemku, na něhož se vztahuje povinnost postarat se o odvoz odpadu. Pouze v případě, kdy je vlastníkem pozemku město Zlín, je namístě kontaktovat Odbor životního prostředí a zemědělství Magistrátu města Zlína.

„Velmi často dochází k vynášení odpadů ze soukromých pozemků či pozemků ve správě například Lesů ČR a pak následným žádostem, aby město nasbíraný odpad odvezlo. Náklady na odvoz a likvidaci odpadu ze soukromých ploch a objektů by ale nemělo financovat město,“ podotkla Vladimíra Pavlovová.

Tradičně už letos uklízeli i účastníci cyklistické motivační výzvy Do práce na kole. Na starost si, jako každý rok, vzali čištění prostor podél cyklostezky kolem řeky Dřevnice směrem do Otrokovic.

„Je pozitivním efektem, že v lokalitě kudy chodíme, je poházeného odpadu každý rok méně a méně. Staré černé skládky jsou uklizené a nové už tak rychle nevznikají. Nejvíce práce tak znamená úklid pobytových znaků osob bez domova v křovinách či pod mosty,“ uvedl Lukáš Fabián, cyklokoordinátor radnice a spoluorganizátor akce z Odboru dopravy Magistrátu města Zlína. Tento úklid se konal pod záštitou celorepublikové kampaně Ukliďme Česko.

Další dobrovolnické skupiny letos již uklidili například Naučnou stezku Lazy, lokalitu Svárovec v Malenovicích či lokalitu filmových ateliérů na Kudlově. Mimo to dobrovolní hasiči uklízeli podél cest na Klečůvce, rybáři se postarali o břehy Dřevnice pro jejich správce Povodí Moravy a další úklidy se ve Zlíně ještě chystají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…