Jesenické lázně pohostí profesionální cyklisty

28.05.2015 17:03 | Zprávy

Poslední květnový víkend se jesenické lázně stanou tradičně centrem profesionální cyklistiky. Především díky skvělé práci organizátorů se Závod míru U23 vyšplhal mezi 6 nejvýznamnějších událostí, Mezinárodní cyklistické unie (UCI) v kategorii pro jezdce kategorie do 23 let. V jesenických horách si své síly změří ti nejlepší z nejlepších, mnoho z nich se za několik let zúčastní závodů Tour nebo Gira.

Jesenické lázně pohostí profesionální cyklisty
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

V tomto kalendářním roce je Závod míru ve vybrané kategorii Nation Cup, což je pro mladé závodníky to nejvyšší, co může být. Za pouhé dva roky svého trvání si závod získal velkou popularitu, jak na území ČR, tak v zahraničí o čemž svědčí hojná účast zahraničních soutěžících týmů např. Itálie, Francie, Nizozemí, Německo, Austrálie. Závodu se bude účastnit celkem 23 týmů a pojede se po tři dny ve třech náročných etapách přes panorama našich Jesenických hor – třešničkou na dortu bude dojezd druhé etapy na Pradědu přímo u vysílače. Dle ředitele závodu pana Jana Svorady jsou jednotlivé úseky tras v jesenických horách srovnatelné s alpskými průsmyky a tudíž pro tento druh cyklistiky jako dělané. Každý závodník jistě ocení výhledy na kouzelné jesenické panorama.

Program Závodu míru U23 2015 ? Nations Cup:

- 29. května: 1. etapa: Jeseník - Rýmařov (122 km)
- 30. května: 2. etapa: Glucholazy - Praděd (92 km)
- 31. května: 3. etapa: Jeseník - Jeseník (160 km)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…